Gode vaskeråd

Hermanhus Vaskeriforening

Gode vaskeråd

Gennem de år vaskeriet har fungeret har brugerne gjort en række erfaringer. Forhåbentligt kan de hjælpe dig til en god proces når du vasker og til at passe godt på både fællesskab og kontingentkroner.


Start din vasketur præcist til den tid du har bestilt. En 60 graders vask kan tage op til 55 minutter, så der er ikke meget tid at give af når du skal slutte til tiden. Hvis du selv er præcis og overholder din vasketid giver du en god start til den næste bruger.


Jo mere tøj i maskinen, jo længere tid tager vasken. Især ved stærkt sugende tekstiler som frotté. Overfyld derfor ikke maskinerne. Sørg for at du ikke fylder mere end 5,5 kg i når du sætter vask over. Maskinen må aldrig være mere fyldt end man let kan presse en knyttet hånd ind over tøjet. Brug også vægten, hvis du er i tvivl.


Se efter tyggegummi mm. Gå tøjet ordentligt igennem inden du fylder det i maskinen, tøm lommer og vær opmærksom på, at der ikke kommer andre genstande med. Efterladt tyggegummi sætter sig i maskinerne og ødelægger tøjet for mange efter dig.


Vi anbefaler at du følger dosseringsvejledningen på vaske- og skyllemidler, det giver det bedste vaskeresultat og skåner miljøet. Føl vejledningen på emballagen og dosser udfra at vi i Hermanhus har vand med betegnelsen ”hårdt”. Hold sæbeskålen ren og fjern rester af vaskemidler på og omkring maskinen.


Sæt døren til vaskekælderen på krog når vask og tørring er i gang. Det kan afhjælpe fugtgenerne frem til vi får lavet en mere permanent løsning.


Smæk ikke med lågerne til tørretumblerne, magnetlåsene på frontdørene går i stykker ved for hårdhændet behandling og er dyre at udskifte.


Rens filteret efter hver eneste tørring i tumblerne.


Skriv dig også på ugeskemaet når du vasker på en tid, der ikke er reserveret. Så ved den efterfølgende hvem der har vasket, og kan kontakte dig, hvis du for eksempel har glemt tøj i maskinerne. Samtidig får vi en dækkende registrering af hvor meget maskinerne bliver brugt.


God kommunikation bruger-til-bruger kan hindre meget gnideri og brok. Giv besked når noget ikke fungerer som du synes det bør. Brug den ophængte liste fra bruger-til-bruger eller ring til vedkommende. Skriv for eksempel en besked hvis du overtager en anden brugers vasketid eller hvis du får en god idé som andre kan få glæde af.


Efterlad altid vaskeriet i ren og ordentlig stand – regelmæssig professionel rengøring kan ikke dækkes indenfor kontingentet. Bortset fra en lejlighedsvis frivillig rengøringsindsats fra en af foreningens medlemmer, er det brugerne selv, der er ansvarlige for rengøringen. Vi regner med, at alle yder et bidrag.


Husk at tage dit tøj med dig, når du har afsluttet vask og tørring. Efterladt tøj gør det besværligt for de næste at få fri adgang til bord og vaskekurve. Hvis efterladt tøj ikke er afhentet inden 1 uge bliver vi desværre nødt til uden videre at fjerne det.


Vis hensyn til overboer og naboer til vaskeriet. Maskinerne støjer og i 2010 gennemførte vi en lydisolering af loftet for at afhjælpe støjgenerne. Undgå selv at bidrage yderligere med unødig støj og musik i vaskeri og kælderhals.